Compania

NEON LIGHTING este unul din liderii pietei regionale de solutii, sisteme si corpuri de iluminat ambiental, stradal, arhitectural si festiv.

 1. Home
 2. /
 3. Compania

Despre noi

NEON este un furnizor de produse si solutii de iluminat din Romania, fondat in 1994, in Cluj-Napoca, Romania.

Activitatea grupului NEON in solutii specifice de iluminat si energie electrica se desfasoara prin 5 divizii, organizate in companii diferite:

 • Reclame luminoase cu neoane modelate echipate cu automate electronice programabile –  Neon Product SRL
 • Produse electrice – Neon Lighting SRL
 • Creatie si design iluminat festiv si arhitectural – Neon Lighting SRL
 • Proiectarea, executia si mentenanta instalatiilor electrice – Neon Lighting SRL
 • Mobilier si produse decorative din fier forjat manufacturier, combinat cu lemn, piatra si sticla –  Cosel Caval Styl S.R.L.

NEON LIGHTING detine o infrastructura moderna de depozitare, productie si distributie:

 • 4 magazine si depozite in regim en gros si en detail in Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea si Sibiu.
 • 2 showroom-uri Magia Luminii in Cluj-Napoca si Satu Mare
 • 1 magazin online www.magialuminii.ro  destinat clientilor din Romania pentru corpuri de iluminat, surse de iluminat și produse electrice

NEON LIGHTING opereaza atat pe piata romaneasca cat si pe piata Europeana.

Distribuitor al unor marci de renume, NEON LIGHTING este importator si distribuitor in Romania al produselor producatorilor: NOWODVORSKI , SIGMA, ACB, MAYTONI, SCHULLER, NOVA LUCE, MANTRA, DALBER, ZAMBELIS, ZUMTOBEL, SIGNIFY, SCHNEIDER ELECTRIC, GEWISS, THORN LIGHTING, LEDVANCE, MAKEL, ABB, ROSA, KOLARZ, OSRAM.

Echipa noastra detine certificari specifice in domeniu, este foarte bine pregatita in domeniul sistemelor electrice, in special sisteme de iluminat interior si exterior, si are capacitatea de a proiecta si furniza sisteme de iluminat ce folosesc tehnologii electrice avansate.

17-750x500

Istoric NEON LIGHTING

1994

se pun bazele productiei de neoane modelate cu gaze spectrale pentru reclame luminoase
ulterior, se infiinteaza departamentul comercial cu distributia exclusiva in Romania a marcilor TESLA LIGHTING, TUNGSRAM LIGHTING si ABB, precum si a materialelor electrotehnice in industrie si constructii

2000

NEON LIGHTING deschide primele filiale in tara si in Republica Moldova

2003

are loc dezvoltarea urmatoarelor game de servicii: proiectare si executie, lucrari in domeniul energetic, iluminatului interior/exterior

2008

se implementeaza tehnologia de executie specifica a produselor destinate iluminatului ornamental festiv si se infiinteaza atelierul de design, prototipuri si produse in serie

2010

NEON LIGHTING participa pentru prima oara la Targul International de Iluminat Festiv Frankfurt Christmasworld, din Germania

2011

are loc lansarea pe piata internationala a primelor produse de iluminat festiv destinate exportului catre Uniunea Europeana si Europa de Est

2013

se initiaza un proces amplu de rebranding si redefinire a identitatii NEON
are loc modernizarea spatiilor de expunere
se actualizeaza tehnologia de productie

2015

se inaugureaza showroomul si centrul logistic din Satu-Mare

2016

se inaugureaza showroomul si centrul logistic din Timisoara

2017

se lanseaza magazinul online de corpuri de iluminat si produse electrice: www.magialuminii.ro

2018

se inaugureaza magazinul Neon Lighting din Sibiu

2019

se pun bazele parteneriatelor comerciale cu marile festivaluri de muzica din Romania: Untold, Neversea, Electric Castle.

2020

are loc diversificarea liniilor de business prin demararea constructiei unui imobil de locuinte pe str. Marasesti din Cluj-Napoca
incep lucrarile de modernizare si extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Zalau în cadrul proiectului Smart City Zalau

Etica NEON LIGHTING

Afacerea NEON LIGHTING se bazeaza pe o viziune clara, misiune bine definita si un set de valori testate in timp.

Viziune

NEON LIGHTING isi propune sa devina unul din liderii pietei regionale de solutii si sisteme de iluminat stradal, arhitectural, ambiental si festiv.

Misiune

NEON LIGHTING doreste sa satisfaca dorintele clientilor sai prin:

 • alinierea permanenta la cele mai noi tehnologii din domeniul sistemelor de iluminat;
 • prestarea unor servicii de cea mai inalta calitate pentru fiecare arie de activitate: proiectare si prototipare, executie si montaj;
 • conceperea unor solutii optime pentru eficientizarea retelelor electrice in sensul reducerii consumului si/sau alternarea surselor de energie electrica.
incepere-iluminat-festiv

Valori Neon Lighting – un set de valori testate in timp


Spiritul de echipa

Atat in relatia cu colegii cat si cu partenerii nostri de afaceri (furnizori si clienti), noi credem in formarea echipelor de proiect. Functionand ca o echipa, suntem toti motivati spre realizarea unui obiectiv comun.

Pasiunea pentru domeniul de activitate

Insuflata in primul rand de fondatorul companiei, pasiunea pentru tehnologia de modelare a neoanelor, tehnologia sistemelor de iluminat si tehnologia vidului – aceasta se rasfrange in sanul echipei de ingineri, proiectanti si diversi specialisti.

Respectul

Facand apel la valorile si principiile traditionale, respectul fata de toti partenerii afacerii, fata de membrii echipei si fata de sistemul de lucru contureaza o atmosfera placuta in care domina increderea si bunul simt.

Competenta profesionala

Orice afacere de succes este construita pe cunostinte solide in domeniu, capacitate tehnica si abilitati practice. Astfel, competenta profesionala este una din valorile de baza care au adus NEON LIGHTING unde este acum.

Responsabilitatea

Pentru a oferi produse si servicii de calitate, echipa NEON LIGHTING considera ca principiu de baza responsabilitatea in munca si fata de client. Constiinta lucrului bine facut este cea care ne aduce prestigiu si renume pe plan national si international.

Certificari

Pentru a oferi garantia calitatii la standardele nationale si internationale NEON LIGHTING are o preocupare constanta pentru certificarea in domeniu:

anre
Marca-9001
Marca-IQNet

Cariere

Pentru a oferi garantia calitatii la standardele nationale si internationale NEON LIGHTING are o preocupare constanta pentru certificarea in domeniu:

Daca sunteti pasionat/a de tehnologiile si aplicatiile sistemelor de  iluminat, va invitam sa ne trimiteti un CV si o scrisoare de intentie pe adresa job@neonlighting.ro sau sa completati formularul din dreapta.

  Numele
  Prenumele
  Adresa de email
  Număr Telefon
  Mesaj

  Contactati-ne!

  Pentru informatii despre solutiile si produsele Neon Lighting, va invitam sa ne contactati la datele de mai jos: