Zalău Smart City: NEON Lighting coordonează modernizarea și extinderea iluminatului public

În anul 2020, NEON Lighting a fost selectat partener și coordonator al proiectului de modernizare și extindere a iluminatului public din Zalău în conformitate cu specificațiile proiectului cu finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR).

Conform planului, în decembrie 2020 a fost realizată cu succes procedura de recepție a lucrărilor de extindere a rețelei de iluminat public din municipiu, investiție care cuprinde 14 străzi și 2,7 km de rețea nouă. Principalele lucrări efectuate au fost realizarea liniilor electrice subterane, montarea stâlpilor metalici de iluminat și de aparate de iluminat pe stâlpii noi, prizelor de pământ pentru stâlpii de iluminat proiectați și amenajarea punctelor de racordare.

În vederea ridicării siguranței urbane și a confortului de mobilitate, administraţia locală va continua cu unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii din municipiu: modernizarea şi extinderea iluminatului public pe o lungime de 40 de kilometri, cu o valoare de circa 5 milioane de euro din Fonduri Europene. Acest proiect va cuprinde și investiţii pentru suprailuminarea mai multor treceri de pietoni cu panouri fotovoltaice.

Lucrările la implementerea cărora NEON Lighting a participat alături de partenerii de asociere U Light, Best Ville.2000 și Ago Proiect Engineering, va duce la atingerea obiectivului de implementare a planului de energie durabilă, prin reducerea consumului de energie electrică și reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău.

“Sistemul de iluminat public care urmează să fie realizat prin acest proiect este unul modern, cu telegestiune și grad de iluminare suplimentat cu 50% pentru trecerile de pietoni. Finalizarea acestei investiții va rezolva încă o problemă din municipiu și vom aduce Zalăul mai aproape de standardele unui oraș european”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Echipa NEON Lighting este bucuroasă să vadă că asemenea proiecte încep să fie implementate și în municipiile din regiunea noastră, acesta fiind un semn clar al dorinței de modernizare și ridicare a standardelor de viață și locuire în mediile urbane. Inginerii de proiectare și echipele de execuție ale grupului Neon promovează activ orientarea municipiilor și localităților spre sisteme energetice eficiente ce utilizează tehnologii și sisteme de iluminat de ultimă generație.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *